"אבל אני הייתי הכי מקצועית ויעילה מבין המקבילים שלי, ואותי לא קידמו…"
הרבה מדי אנשים, ובעיקר נשים, בארגונים, מגיעים לנקודה בקריירה שלהם בה הם מופתעים מכך שהם אינם מקודמים. הנחת העבודה שלהם.ן לפיה ככל שיתאמצו ויהיו מקצועיים יותר, כך יעלה הסיכוי לקידום – אינה מוכיחה את עצמה.
מדוע?
יש נקודה בתהליך הקריירה, ואגב, צריך להתחיל עם זה מוקדם ככל הניתן, שבה אנחנו נמדדים על הקשרים שלנו, יכולת הרתימה וההיכרות הרוחבית שלנו בארגון. לכן, צריך להשקיע בבניית מערכות יחסים לא פחות מאשר בבניית המיומנויות ובהשגת המטרות המקצועיות.
אילו מערכות יחסים?
עם אנשים נוספים בארגון. מקבילים, כפופים, מנהלים… ההשקעה הזו היא חלק משמעותי ברתימה, בהשפעה ובאפקטים שאתם מנסים להשיג בארגון.
אז מה עושים? לא כל אחד "נולד" עם מיומנויות של פוליטיקה ארגונית ובנייה של מערכות יחסים.
יש כמה פעולות פשוטות יחסית שכבר יכולות לתת לנושא הזה "בוסט":
1. להכיר בעוצמות שלנו ובדברים שאנחנו מביאים בהם ערך ולחלוק אותם עם אחרים. למשל: אם אתם ממש מעולים במצגות, תציעו לקולגות לתת משוב על מצגות שלהם, תנו להם כמה "טיפים". תחשבו על כך גם כחלק מהמיתוג שלכם (ומיתוג הוא לא מילה גסה!)
2. נסו ככל שתוכלו (ואף תדרשו!) לקבל משוב. ולא רק מהמנהל הישיר שלכם. המשוב יסייע לכם להיות יותר מודעים ולהימנע מ"שטחים מתים".
3. "תמנטרו" אחרים כדי לפתח את כישורי המנהיגות שלכם ושלהם. למשל, תתנדבו לסייע לאנשים מצוות אחר. לצד תחושת הסיפוק, זה יעיד על הכישורים שלכם להתחבר ולהשפיע רוחבית.
4. שימו בלו"ז שלכם פגישות קפה עם אנשים בארגון שחשוב לכם לפגוש. גם קפה "מקרי" של 10 דקות במטבחון עם קולגה שחשוב לכם שיכיר את כישוריכם – יכול להועיל לאורך זמן.
5. תחייכו. תגידו שלום. תתעניינו. לפעמים זה לא משנה מה אמרתם, אלא איך גרמתם להם להרגיש.